Smokie Bear, de biografie

Hi, ik ben Remco van Lieshout en ik ben Smokie Bear, al helpt mijn zoontje (Smokie Junior) maar al te graag mee als Smokie met zijn producten bezig is.

Smokie rookte zijn eerste zalmpjes ergens in 2019, gewoon als hobby nadat ik ergens had gelezen dat je dit zelf kon doen, gewoon in de bbq.

Rookte alleen voor mezelf, af en toe een zalmpje, wat vaker spareribs, een ham en nog meer van die lekkere dingen.
Op een gegeven moment werd ik steeds vaker gevraagd door familie, vrienden en kennissen om het ook voor hun te doen.

Maart 2020, Covid slaat toe en Smokie wordt ziek, heel ziek. Maar ik knapte niet meer op, er bleven erg veel restklachten over. Zeer ingrijpende klachten die mijn dagelijks leven heel moeilijk maakte.
Mijn baan als buschauffeur werd steeds moeilijker vol te houden, gebrek aan focus, brain fog, concentratie en geheugen problemen naast een zooitje andere klachten maakte dat ik steeds verder uitviel.

1 april 2021 was Smokie Bear een feit, ingeschreven bij de KvK, Ondanks de fysieke en mentale problemen bleef ik, naast mijn baan als buschauffeur, spelen met zalm. Smokie bracht me rust.
Allemaal zeer kleinschalig en maar minimaal maar wilde het goed doen, netjes belasting betalen ook al was ik maar heel klein.
Mijn houvast was toch wel Smokie, het food pairing ontdekte ik en ik borrelde van ideeën en kreeg ook limited editions.
Kort verkrijgbare, seizoensgebonden producten. Alle varianten zijn een wel heel bijzonder resultaat van uitstekend staaltje food pairing.
Dat kon ik thuis doen, prikkelarm, op mijn gemak en zo kon ik heel goed mijn energie verdelen, leerde ik omgaan met die constante uitputting.

Januari 2022, Diagnose Long (langdurig) Covid werd gesteld door de huisarts. Best een opluchting want dan wordt het een en ander bevestigd natuurlijk. Na zo’n lange tijd de struggle met ernstige maar vage klachten kwam er dan nu duidelijkheid. Aan de slag met heel veel therapeuten zoals o.a. de ergo en de fysio.
Er was uiteindelijk een 2e besmetting voor nodig om mijn herstel een boost te geven, helaas konden sommige zaken niet meer herstellen en stopte mijn werk als buschauffeur eind September 2022.

Tja, en dan. Inmiddels was mijn herstel best wel goed op weg dankzij de hulp van al die therapeuten maar zeker ook dankzij de hulp en steun van mijn vriendin, familie en vrienden.
Ik besloot om de stap te wagen, Smokie zou naar de mensen toe gaan.
Een caravan werd gekocht en langzaam maar zeker werd deze (dankzij de financiële steun van heel veel lieve mensen) omgebouwd tot de bagel mobiel.

December 2022, na de opening in oktober gaat Smokie nu dan echt op pad. De allereerste foodtruck klus is een feit, in januari 2023 komt daar een vaste standplaats bij in Veldhoven (maandag) en Leende (woensdag) bij.
Inmiddels is de agenda voor 2023 al gevuld met heel veel leuke dingen, apentrots ben ik daarop. En er kan nog meer bij!
Helemaal herstellen zal ik nooit meer doen, maar het is oke want ik weet waar ik vandaan kom.

Al mijn producten zijn ambachtelijk bereid met heel veel liefde en enthousiasme en dat proef je!
Ik gebruik enkel top kwaliteit producten en ingrediënten van topleveranciers die allemaal beschikken over de juiste keurmerken, zoveel mogelijk biologisch en fairtrade.

Ik hoop van harte dat u net zo enthousiast wordt van onze producten als de velen die u voorgegaan zijn.

Ik hoop u snel te ontmoeten tijdens een van de onwijs gave evenementen waar Smokie Bear komt staan, check de agenda om te kijken of ik in de buurt kom.

Dank voor het lezen en uw aandacht, heel verhaal. Kent u iemand, of bent u iemand die struggelt met Long Covid en behoefte heeft aan een praatje, mijn deur is altijd open. Samen staan we sterkt!

Smakelijk eten, indien u vragen heeft hoor ik ze graag.

Gr.
Remco
Smokie Bear

Facebook

Instagram

Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.